Cum sa porti magenta?

Postat de Claudia M 16/02/2023 0 Comentarii

Cum probabil stii deja, Institutul Pantone a declarat ca in anul 2023 culoarea favorita este MAGENTA.

 

Magenta isi datoreaza numele bataliei sangeroase care a avut loc langa satul italian Magenta, unde trupele franceze si italiene i-au invins pe austrieci; englezii au numit astfel în memoria acestei batalii acest colorant care tocmai fusese descoperit in 1858.

 

Magenta este o culoare obtinuta initial printr-un colorant sintetic de anilina rosu-violet, numit fuchsina sau rozeina.

 

O culoare puternica, magenta se asorteaza de minune cu tonurile de nisip, portocaliu, roz, dar si cu nuantele de piersica si „de padure”. Verdele deschis si verdele inchis evidentiaza magenta, subliniind in acelasi timp nuanta intensa si fermecatoare.

 

Magenta se combina de minune cu alb. Cu o fustă alba sau pantaloni scurti albi de exemplu sau cu rochii cu dungi albe (in tendinte vara aceasta) sau haine cu imprimeu original de pasari. Aspect estival garantat!

 

Magenta poate fi, de asemenea, combinata cu tonuri de fructe de padure mai inchise dar si cu nuante de gri inchis pentru un aspect mai discret, dar la fel de uimitor.

 

In colectia de sandale RIA MENORCA 2023 vei gasi nuante de magenta pentru aproape toate tipurile de sandale si papuci. Ramane doar sa decizi care iti place mai mult, iar noi, ca de obicei, asteptam si poze cu outfitul tau.

Lasa un Comentariu