Istoria Sandalelor Avarca

Postat de Claudia M 28/01/2023 0 Comentarii Shopping,Brand,

 

 

 

 

Istoria Sandalelor Avarca 

 

Vom povesti in cele ce urmeaza frumoasa istorie a sandalutelor tale preferate.

 

Sandalele Avarca sunt incaltamintea traditionala din Menorca.

 

Menorca este a doua cea mai mare insula din Insulele Baleare, situata in Marea Mediterana. Este un loc foarte cautat de turisti pentru peisajul pitoresc: apele turcoaz și un mediu rural fermecator presarat cu case albe traditionale.

 

 

 

In Menorca, productia de pantofi si sandale a fost o traditie inca de la sfarsitul secolului al 19-lea. Cine ar fi crezut ca sandalele Menorcane, care au devenit cel mai faimos produs al Insulelor Menorca, ar fi create de fermieri?

 

Primele sandale Avarca au fost create cu peste un secol in urma de fermierii care lucrau terenurile aride. Sandalele erau lucrate manual din piele si anvelope reciclate, si au fost proiectate pentru a proteja si a menține picioarele fermierilor uscate, intr-un mod cat mai confortabil. De asemenea, sandalele Avarca sunt potrivite pentru climatul calduros, cum este cel  din Menorca. 

 

Incaltamintea tip Avarca au fost adoptate de catre populatia din Menorca incepand cu anii 1960, cand mesterii din insula au inceput sa lucreze aceste sandale la comanda pentru comercializare.

 

Totusi abia in anii 1970 sandalele Avarca au devenit cu adevarat populare pentru restul locuitorilor din insulele Baleare si pentru turisti care le-au luat acasa, in valize. Din acel moment aceste sandale au cucerit Spania...și au devenit chiar incaltamintea de vara preferata a familiei regale spaniole!

 

 

 

 

 

 

 

Avarca de Menorca – marca a calitatii

 

Urmareste si verifica intotdeauna ca sandalele pe care le achizitonezi poarta marca „Avarca de Menorca”.

 

 

In zilele noastre, datorita popularitatii acestui tip de incaltaminte, multi producatori au venit cu imitații false, care nu respecta nici pe departe calitatea și materialele utilizate la crearea autenticelor sandale Avarca.

 

Guvernul Local din Menorca (Consell Insular de Menorca) și Asociația Creatorilor de Incaltaminte din Menorca (Asociación de Fabricantes de Calzado de Menorca), au creat marca ”Avarca de Menorca”, in scopul de a proteja sandalele Avarca tradiționale realizate manual de mesteri artizani chiar in insula.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marca ”Avarca de Menorca” asigura cele mai inalte standarde de calitate și autenticitate pentru sandalele Avarca, pastrand in acelasi timp și protejând artizanii și tradiția insulei.

 

RIA Menorca lucreaza in industria de incalțaminte de mai mult de 60 de ani. Bartolomé Truyol a fost cel care a creat si a dezvoltat compania in anul 1947. Dupa ce a trecut prin mai multe etape de dezvoltare, a devenit una dintre principalele companii care produc sandalele Avarca si prima care a fost inregistrata cu sigiliul ”Avarca de Menorca”, marca a calitatii.

 

Carlos Truyol Serra a urmat pașii tatalui sau și conduce acum compania de familie dupa câțiva ani in care a lucrat impreuna cu tatal sau pentru a deprinde arta creerii si comercializarii incaltamintei. Cea de-a doua generație a acestei afaceri de familie a reușit sa transforme incalțamintea tradiționala Avarca intr-un produs la moda, care are fani in toata Spania și, de asemenea, in multe alte țari precum Italia, Marea Britanie și Franța, iar acum si in Romania prin AvarcaSandale 

 

Una dintre principalele caracteristici a RIA Menorca este cea de inovare și investitie in design și moda, cu o colecție de aproximativ 300 de modele de diferite sandale Avarca in fiecare sezon.

 

 

 

Atentie! Sandalutele noastre dau dependenta! :)) Odata purtate nu veti mai vrea sa le lasati din picioare.

 

Cu drag,

AvarcaSandale

 

 

 

Lasa un Comentariu